Saunagalleria

Ideoita saunan sisustamiseen

1 Moderni Villa Luova

Saunan lauteet laadukasta 28x120 phl laudetta. Seinät 15x120 sts panelia ja katot 15x70 sts panelia. Suojakaiteena 80x80mm tolppa. Saunan ja pesuhuoneen puumateriaali on tervaleppää.
Kuvat: Vesa Nikkanen

Tunnelmallinen tervaleppä - 15x120 sts paneeli Tunnelmallinen tervaleppä - 43x160 laude Tunnelmallinen tervaleppä - 43x160 laude

2 Tervalepällä spa-tunnelmaa

Tunnelmallisen saunan lauteet ovat 43x160 lankkulaudetta, seinät ja katot 15x120 sts panelia. Saunan jakkara on samasta materiaalista kuin lauteet, suojakaide on toteutettu 43x43 tangosta.

Kaikki saunan ja kylpyhuoneen puupinnat ovat tervaleppää. Kaikissa lasiovissa tervaleppäiset ovenkahvanupit.

Remontin toteutti Nallen kylpyhuoneet ja saunat
Kuvat: Heikki Rautio

Tervaleppää kylpyhuoneessa

3 Uusi Q-TIO kaluste

Q-TIO kalustetta voi käyttää istuimena, pöytänä ja niitä yhdistelemällä voi helposti toteuttaa haluamansa tason tai hyllystön. Q-TIO kaluste soveltuu myös pesuhuonetiloihin, Q-TIO saunamalliston saunoihin, parvekkeille ja terasseille. Tuotteen suunnittelu: Tila- ja konseptisuunnittelija Anne Munkki sekä teollinen muotoilija Jesse Laivo

4 Leveällä lämpöhaapapaneelilla
tyyliä pukuhuoneeseen

15x120 STS lämpöhaapapaneeli on valittu sauna- ja pesuhuonetilojen lisäksi myös pukuhuoneeseen. Tämän kauniin talon löydät osoitteesta talokeko.wordpress.com.
Kuvat: Mari Kervinen

Erikoisleveä lankkulaude Erikoisleveä lankkulaude

5 Erikoisleveä lankkulaude

Lauteet ovat leveää haapa lankkulaudetta, joka ei tarvitse erillistä runkoa vaan on itsessään kantava. Lankun leveys on peräti 200mm, jolloin jo kolmella laudalla saa reilu 600mm syvän lauteen.

Lankkuja on saatavana myös lämpökäsiteltynä haapana. Tyylikkään lankkulauteen kanssa sopii hyvin esimerkiksi 120mm leveä (sts) suorareunainen paneeli.
Kuva 1: Vesa Nikkanen
Kuvat 2 & 3: Joni Arpiainen, saunan rakensi 4Nature Oy Ltd.

Erikoisleveä lankkulaude

7 Aaltolauteilla uniikkia ilmettä

Suomen Saunaseuran saunassa komeilee tervalepän huippusuositut aaltolauteet. Lauteet ovat tervaleppää ja massiiviset kaiteet on tehty 80x80 tervaleppä tolpasta. Lauteiden välirimoitus 43mm leveää tervaleppä rimaa. Seinissä käytetty perinteikästä 90mm tervaleppä stp-paneelia

8 Massiivilankut ilman erillistä runkoa

Tervalepän massiivisilla liimatuilla lankuilla sekä aaltolauteilla, et tarvitse erillistä runkoa. Lauteet voidaan rakentaa ilman runkoa, jopa 2500mm jännevälillä. Massiivilauteet on kestävyystestattu ja niiden kantavuus on noin 1200kg metrillä, eli ne kantavat isommankin löylyporukan.

Leveät sts-paneelit

9 Uudella valopaneelilla kaunis
valaistus saunaan

Valopaneelia on käytetty koko saunan katossa, mutta sillä saa kauniita yksityiskohtia myös seinäpintoihin. Paneelin paksuus on 15 mm aivan kuten tavallisessa paneelissa, joten valo on helppo upottaa seinä- tai kattopintaan. Valopaneelia on useita eri pituuksia.

Pesuhuoneen katto ja saunan seinät ovat STS-tervaleppäpaneelia.
Laivanikkunaoven saa tilattua mittojen mukaan.
Kuvat: Vesa Nikkanen

Paneelit pesuhuoneessa Uusi valopaneeli

10 Pyöreitä muotoja pieneenkin saunaan

Lauteet ja selkänoja on tehty 120mm leveällä tervaleppä laudelaudalla. Pyöreä muoto kulkee lauteen reunassa sekä lauteen välirimoituksessa koko matkan. Tervalepän laajaan tuoteperheeseen kuuluu suurijoukko erilaisia kaaria, joilla saa ilmettä saunaan. Myös pyöreät kiukaan suojakaiteet on säädettävissä tilan ja kiukaan mukaan jokaiseen saunaan. Katoissa ja seinissä on käytetty kapeaa sormipaneelia.

Tämän saunan (1.8x1.8m) puumateriaalit alkaen 1500€. Kysy lisää!
Kuvat: Vesa Nikkanen

11 Modernia ja selkeää
hauskoilla yksityiskohdilla

Lauteet on tehty 160mm leveistä tervaleppä lankuista. Seinä- ja kattopinnat ovat kapeaa tervaleppä sormipaneelia. Lasioven yksityiskohtana ovat kauniit tervaleppä nupit, jotka toimivat myös huomion herättäjänä haavereiden välttämiseksi. Sauna ja kylpyhuonetilat on suunnitellut Vera Öller.
Kuvat: Kauniit Kodit/Mikko Ala-Peijari

12 Kiuaskaiteet kaikille kiukaille.

Tuotteillamme voit rakentaa kiukaan suojakaiteen minkälaisen kiukaan ympärille tahansa. Vaihtoehtoina ovat 43x43 tanko + kaiteen kulmapalat, kaareva kiuas- ja suojakaide sekä 30mm tanko + jakajapallot
Kuvat: Vesa Nikkanen

13 Aidoilla puupinnoilla lämpöä moderniin ilmeeseen

Katossa on käytetty valkoista saarnipaneelia, profiilivaihtoehtoina stp ja sts. Myös lattiassa päätypontattua valkoista saarnia joka on käsitelty Osmo Colorin valkoisella öljyvahalla. Tervalepän valikoimasta löydät siis saunatuotteiden lisäksi myös täyspuiset lattialaudat sekä erikoissisustuspaneelit mm. saarnista sekä lämpökäsitellystä saarnista.
Kuvat: Vesa Nikkanen

Lämpökäsitelty haapa luo lämpimiä sävyjä saunaan

14 Lämpökäsitelty haapa luo tunnelmaa

Lauteet ovat leveää lankkulaudetta ja selkänojat rantatunnelmaa henkivää aaltolaudetta. Kaikki laudemateriaalit ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Seinät ovat 120mm leveää sts-tervaleppäpaneelia ja katto 70mm leveää lämpökäsiteltyä sts-haapapaneelia.
Kuvat: Finlandia vodka saunasta