Olemme muuttaneet! Uusi osoite Mittatie 23, 01260 Vantaa

Saunamateriaalin valinta

Aloita miettimällä mikä värisävy sinua miellyttää ja minkä tyylisen saunan haluat? Punertava – tervaleppä? Vaalea – haapa? Ruskea – lämpöhaapa?

kolme-puu-kuvaa

Jos haluat saunasta avaran ja valoisan, on hyvä valita vaalea sävyinen puu. Jos taas haluat saunaan tunnelmaa, sopii siihen esimerkiksi lämpökäsitelty haapa. Usein eri puulajeja myös yhdistellään, jotta saunasta tulisi vivahteikas ja omanäköinen.

Lankkulaude 200mm haapa

Suomen Tervaleppä suosittelee saunan puumateriaaleiksi tervaleppää, haapaa ja lämpökäsiteltyä haapaa. Myös muita hyviä, mutta arvokkaampia vaihtoehtoja ovat jättiläistuija ja saarni. Kun pohdit materiaaleja, tulee sinun huomioida onko kyseessä yksityissauna vai julkistilan sauna. Tässä kohdassa esimerkiksi puulajien kestävyydellä saattaa olla merkitystä.

Yksityissauna

Jos kyseessä on yksityissauna, ei näiden yllä mainittujen kolmen puulajin ominaisuuskissa ole mitään niin radikaaleja eroja, että se vaikuttaisi puun kestävyyteen saunassa. Eli päätös materiaalista tehdään lähinnä vain visuaalisten mieltymysten mukaan. Trendejäkään ei liiaksi kannata tuijottaa vaan tehdä valinta oman mieltymyksen mukaan.

Julkistilan sauna

Jos ajatuksena on rakentaa jatkuvalämmitteistä niin kutsuttua yleissaunaa tai muuta sellaista tilaa, puumateriaalin valinnalla on merkitystä. Lähtökohtaisesti suosittelemme käyttämään lämpökäsiteltyä puuta, mutta ota kuitenkin yhteys myyjiimme, niin he kertovat enemmän puulajien kestävyydestä sekä niiden ominaisuuksista.

Finlandia-sauna

Huomioi!

Saunamateriaalien valinnassa kannattaa kysyä aina neuvoa ammattilaisilta, heiltä saa myös usein hyviä vinkkejä lauteiden ja kiukaan sijoittelussa. Tervetuloa käymään myymälässämme! Voit myös soittaa meille ja kysyä lisää!