Saunan jälkeen maistuu…

loimulohi 00002

Perinteisen makkaran paiston tai lihan grillaamisen lisäksi voi kesällä kokeilla seuraavia saunaherkkuja, jotka kelpaavat vieraillekin!

Savukalatahna ja ruisnapit

Savukala tahna: sekoita kaikki aineet yhteen: savukalaa, maustamaton tai maustettu tuorejuusto, tilliä, sitruunan mehua ja ripaus pippuria. Jaa tahna ruisnapeille

Raikas fetasalaatti

Salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, fetajuustoa ja oliiveja. Kastike: öljy, balsamiviinietikka, pippuri, sokeri, sitruunamehu ja sinappi. Grillaa tai paista pannulla kaveriksi vaikka ohuita kana- tai tonnikalafileitä.

Muurinpohjalätyt (16-20 kpl)

3 munaa

1 L luomu- tai täysmaitoa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyväohrajauhoja

1 rkl sokeria

1 tl suola

50g voita sulatettuna

Lisäksi tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa – nam 🙂