Perinteisen makkaran paiston tai lihan grillaamisen lisäksi voi kesällä kokeilla seuraavia saunaherkkuja, jotka kelpaavat vieraillekin!
Savukalatahna ja ruisnapit
Savukala tahna: sekoita kaikki aineet yhteen: savukalaa, maustamaton tai maustettu tuorejuusto, tilliä, sitruunan mehua ja ripaus pippuria. Jaa tahna ruisnapeille
Raikas fetasalaatti
Salaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, fetajuustoa ja oliiveja. Kastike: öljy, balsamiviinietikka, pippuri, sokeri, sitruunamehu ja sinappi. Grillaa tai paista pannulla kaveriksi vaikka ohuita kana- tai tonnikalafileitä.
Muurinpohjalätyt (16-20 kpl)
3 munaa
1 L luomu- tai täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suola
50g voita sulatettuna
Lisäksi tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa – nam 🙂