Olemme muuttaneet! Uusi osoite Mittatie 23, 01260 Vantaa

Uutta sisustuksessa – sauna ja pesuhuonetiloissa

Nyt sisustuksessa panostetaan keittiön lisäksi sauna- ja pesuhuonetiloihin. Tiloista sisustetaan tyylikkäitä spa -kokonaisuuksia, jossa mieli lepää ja arjen kiireet unohtuvat.

Suomen Tervalepän yhteistyökumppani Tila- ja konseptisuunnittelija Anne Munkki pyrkii omassa työssään uudistamaan tilan käyttöä. Nyt suunnittelussa puhaltavat uudet tuulet ja tiloja aletaan hahmottaa uusin silmin, kertoo Anne. Hän tietää paljon monimuotoisesta tilankäytöstä sekä siitä mitä kaikkea saunan ja pesuhuoneen suunnittelussa tulisi huomioida.

LaivanikkunaoviQ-TIO_sauna_TALVI_004

Monimuotoinen sisustaminen

Anne Munkki on jo vuosien ajan pyrkinyt pohtimaan tilaa monimuotoisen sisustamisen näkökulmasta, joka tarkoittaa, että tilaa voisi ajatella moneen eri käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi voiko olohuoneesta muuntaa tarvittaessa vierashuoneen, työhuoneen tai vaikka pelihuoneen, mitä kaikkea on huomioitava jos tilaa suunnitellaan moneen eri käyttötarkoitukseen. Mitä se vaatii kalusteilta, pintamateriaaleista jne.? Näitä ekologisia ja mielenkiintoisia sisustushaasteita on nyt ja tulevaisuudessa hyvä miettiä jokaisessa kodin sisustuksessa.

Anne kirjoittaa myös mielenkiintoista Tupalaa tilasi -sisustusblogia, jossa kerrotaan mm. ympäristöystävällisestä sisustamisesta, muunneltavista tiloista, materiaaleista ja kalusteista. Sivuilta löytyy myös vinkkejä ekologiseen sisustamiseen.

miirac_oleskelutilaanne1anne2anne3

Saunan ja pesuhuoneen sisustaminen

Myös sauna- ja pesuhuonetilojen suunnitellussa Anne panostaa ekologiseen ja muunneltavaan tilasuunnitteluun, laadukkaista materiaaleista ja kalusteista tinkimättä. Pesuhuone ja saunatilojen sisustuksessa on hyvä huomioida mm. seuraavat seikat: pintamateriaalien valinnassa on hyvä muistaa esim. laattojen ja muiden katto sekä seinäpintojen osalta, että niitä ei uusita kovin usein ja niiden tulisi kestää aikaa niin pinnoiltaan kuin ulkonäöltäänkin. Pehmeyttä ja väriä pesuhuone- ja saunatiloihin saa mm. tekstiileillä ja vaihdettavilla kalusteilla.

Hyvänä esimerkkinä monimuotoisesta kalusteesta on Q-TIO, joka toimii niin, saunan, pesuhuoneen, olohuoneen, työhuoneen tai lähes minkä tilan tahansa katseen vangitsijana. Kaluste ei ole pelkkä kaluste vaan se on kehitetty kestämään aikaa ja viihdyttämään useissa eri tiloissa käyttäjäänsä. Tässä muutamia kuvia Q-TIO-kalusteen monimuotoisesta käytöstä.

20140204 HELSINKI Q-tio. Promotional picture. Picture: Ismo Henttonen.Q-TIO_sauna_TALVI_004Q-TIO_sauna_TALVI_002 20140204 HELSINKI Q-tio. Promotional picture. Picture: Ismo Henttonen.

Lisää ekologisia sisustusvinkkejä ja apua suunnitteluun munkkianne@gmail.com.